Hører Sisimiut ikke med til ”Et helt og samlet Grønland”?

Formanden for Sisimiut Arbejdsgiverforening Lars Møller-Sørensen er langt fra tilfreds med det forslag til finanslov, Vittus Qujaukitsoq fremlagde tidligere på måneden. Ifølge Møller-Sørensen har Naalakkersuisut helt glemt Sisimiut. Derfor konkluderer han, at Sisimiut i Naalakkersuisuts optik ikke hører med til ”Et helt og samlet Grønland”, som ellers er koalitionens motto.
Skrevet af Peter Troelsen
15. august 2013 12:17

Der er i finanslovsforslaget afsat 3 mio. kr. til anlægsopgaver i Sisimiut ud af en samlet anlægsramme på 739.500.000 kr. Lidt simpel hovedregning fortæller en, at det svarer til 0,4 % af den samlede investeringsramme. Indbyggertallet i Sisimiut udgør i omegnen af 10 % af det samlede indbyggertal i landet, så der er tale om en skævvridning, mener Lars Møller-Sørensen.

-Der er ingen tvivl om, at en så markant nedgang i Selvstyrets anlægsopgaver i Sisimiut kommer til at påvirke beskæftigelsen meget negativt, men det vil i høj grad også påvirke vores medlemmers muligheder for at stille praktikpladser mv. til rådighed. Virksomhederne i Sisimiut er klar til at tage ansvar også i forbindelse med praktikpladser mv., men det forudsætter naturligvis, at der er nogle anlægsopgaver, forklarer Lars Møller-Sørensen.

I Sisimiut er der ellers mange anlægsopgaver, der venter på at blive igangsat. Det drejer sig bl.a. om 200 kollegieværelser, renovering af institutioner og uddannelsesbygninger og et erstatningsbyggeri for Blok 12, der er af en sådan standard, at den truer med at falde sammen hvert øjeblik.

Sisimiut Arbejdsgiverforening opfordrer på det kraftigste Naalakkersuisut til at huske både Sisimiut og Qeqqata Kommunia inden der vedtages en finanslov senere på året.