Højtidelig dimission i HTX Sisimiut

40 glade og stolte HTX studenter fik overrakt deres studenterbeviser i dimissionen i Sanaartornermik Ilinniarfik 26.juni 2012.
Skrevet af Peter Troelsen
26. juni 2012 13:55

-Hverdagen her på SI er meget intens, der er mange forventninger, ambitioner, krav fra mange mennesker, der skal afstemmes.” og fortsætter: ”Jeg ved, vi er mange her i dag, som er meget stolte af jer, og forsat har store forventninger til jer. I håb om at I en dag kommer til at præge samfundet med jeres uddannelse i bagagen, siger gymnasiets rektor Poul V. B. Jensen”

På vegne af NunaFonden overrækker Steffen Petrussen legater for de højeste karakterergennemsnit og for et forbilledligt fremmøde og en misundelsesværdig evne til at aflevere opgaver til tiden.

-Fonden bestræber sig på at bruge sine midler til at vise børn og unge rollemodeller. Ved at have nogen at se op til, vil man uden ekstra omkostninger for andre yde  lidt mere, så man kan måle sig med dem som man ser op til og spejle sig i dem. Det gør vi indenfor idrætten, idrætseliten, kulturlivet, uddannelsesinstitutionerne og gerne sådan, så den store verden udenfor og det grønlandske samfund også kan se en positiv udvikling i Grønland, fortæller Steffen Petrussen.”

Avaruna Mathæussen fra Ilulissat præsterede de højeste gennemsnitskarakterer på 11,2 og dermed fik hun en legat på 10.000 kr. Stephanie Wong fra Sisimiut med et gennemsnit på 9,9 fik et legat på 5.000,00 kr. Mia Chemnitz ligeledes fra Sisimiut fik en gennemsnit på 9,7 og fik dermed 3.000,00 kr.

Skolens lærere gav humør og figterlegat til Jakobine Lennert med disse ord: ”Hun arbejder altid hårdt og viser, at uddannelse og det at have et barn også lader sig gøre.” Ole Olsvig der kommer fra en lille bygd fik disse ord: ”Han modtager præmien for at trodse hjemvéen, holde humøret højt og fighte når det virkelig gælder.”