Højere løn er vejen til tryghed

Formanden for lønmodtagerorganisationen SIK, Jess G. Berthelsen har givet sin nytårshilsen overskriften "Højere løn er vejen til social tryghed".
01. januar 2011 17:23

Han mener, at det er nødvendigt, at de ansvarlige politikere forstår nødvendigheden af klækkelige lønforhøjelser til alle lønmodtagere.

- Det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal kunne opretholde en anstændig livsførelse og social tryghed, hvor lighedsbegrebet skal efterleves, understreger SIK-formanden. Og han tager det for givet, at de nødvendige reformer på skatte- og velfærdsområdet, råstofsektoren, fiskerierhvervet og boligområdet kommer til at gælde alle hjemmehørende.

Derfor undrer Jess G. Berthelsen sig over, at demokraternes partiformand, naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen i en nytårsudtalelser kategorisk fastslår, at der ikke vil ske en omlægning af skattesystemet, der har splittet den grønlandske befolkning op i et A- og et B-hold. Systemet sikrer A-holdet et forbrug, som den almindelige grønlandske lønmodtager aldrig vil kunne komme i nærheden af.

Men ikke desto mindre bliver det den grønlandske lønmodtager, der skal være fundamentet i et forventet råstofbomm, som skal skabe grobund for et økonomisk selvbærende Grønland, der kan lede til den med længsel ventede selvstændighed. Lyder det altså fra SIK's formand i anledning af nytåret.