Håndboldkvinderne går glip af OL efter kæmpe VM-nedtur

Danmarks håndboldkvinder spiller uafgjort 26-26 mod Serbien. Dermed er danskerne ude af VM og går glip af OL i Tokyo næste år.
Uafgjort 26-26 mod Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM betyder, at Danmark slutter som nummer ni i turneringen. Kun de syv bedste får billet til OL-kvalifikationsturneringen til foråret. Foto © : Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
11. december 2019 14:23

Uafgjort 26-26 mod Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM betyder, at Danmark slutter som nummer ni i turneringen. Kun de syv bedste får billet til OL-kvalifikationsturneringen til foråret.

Anne Mette Hansen kunne have sikret sejren, men ramte stolpen sekunder før tid, og skuffelsen fik spillerne til at smide sig på halgulvet i ærgrelse.

En stor nedtur for spillerne, Dansk Håndbold Forbund og ikke mindst landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der havde beskrevet en billet til OL-kvalifikationen som mindstemålet ved VM.

LÆS OGSÅ De danske håndboldkvinder besejrer Frankrig

Det blev der ikke noget af, og spillerne må vente yderligere fire år på at komme til OL. Det er næppe et vildt gæt, at flere af dem er ude af landsholdsbilledet til den tid.

Danskerne vidste, at uafgjort ikke ville være nok, og det gav en uhyre spændende afslutning mod et serbisk hold, der også kæmpede for den sidste OL-chance.

Danmark førte 26-25, da den serbiske træner tog timeout 36 sekunder før tid for at sætte en sidste angrebsåbning i gang.

Her udlignede Liscevic, men der var stadig 20 sekunder for danskerne, og så var det Klavs Bruun Jørgensens tur til at kalde spillerne sammen.

Han erstattede Sandra Toft med en ekstra markspiller, men Anne Mette Hansens forsøg ramte stolpen, og så var spillet ude.