De danske håndboldkvinder besejrer Frankrig

Det danske kvindelandshold er klar til mellemrunden ved VM i håndbold efter en sejr over de franske verdensmestre i en ren gyserkamp.
Helt som forventet blev det en rigtig nervekamp mellem to af håndboldens traditionelle stormagter, der ikke er vant til at være under så stort pres så tidligt i en turnering. Foto © : Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. december 2019 15:08

Danskerne vandt med 20-18 og skal nu møde Norge, Holland og Serbien i mellemrunden, mens de succesvante franskmænd er ude af turneringen.

Et betonforsvar foran den på ny storspillende Sandra Toft var nøglen til triumfen, som landstræner Klavs Bruun Jørgensen og hans spillere har grund til at være stolte af.

Helt som forventet blev det en rigtig nervekamp mellem to af håndboldens traditionelle stormagter, der ikke er vant til at være under så stort pres så tidligt i en turnering.

Det gik ud over spilkvaliteten, men den hakkende rytme blev til gengæld opvejet af spændingen, der nærmest drev ned ad væggene i hallen i Kumamoto.

Franskmændene var helt fra snøvsen

De engang så skræmmende franskmænd var offensivt helt fra snøvsen i store perioder.

Boldene blev smidt væk på stribe, og afslutningerne var uden præcision, mens Sandra Toft noterede sig for den ene redning efter den anden.

Verdensmestrene lavede kun to mål i det første kvarter, og de lave pausecifre på 9-7 til Danmark fortæller alt om, hvad det var for en kamp, publikum blev budt.

Også danskerne havde store vanskeligheder ved at spille sig igennem den franske bagkæde, der trods alt stadig holder et højt niveau.

Efter en timeout blev der dog strammet op, og fire minutter før tid var spændingen tilbage, da Alexandra Lacrabère reducerede til 16-17.

Uafgjort ville være nok for Frankrig, og det var kritisk, da Sarah Iversen blev udvist to minutter før tid.

Danmarks første kamp i mellemrunden er mod Norge og spilles på søndag. Kampen bliver naturligvis vist i KNR2.