Håndboldherrer gør klar til Pan-Am

Chile, Cuba og Canada. Sådan lyder buddet på de vigtigste modstandere, som de grønlandske håndboldherrer skal møde ved de panamerikanske mesterskaber i Argentina til juni.
Skrevet af Martine Lind Krebs
26. januar 2012 16:16

Landsholdet har hele ugen været samlet i Helsingør på træningslejr for at få et nyt hold spillet sammen.

- Man må gå ud fra at Argentina og Brasilien bliver nummer et og to, så det bliver den her sædvanlige tredjeplads, som vi skal ligge og kæmpe med Chile, Cuba og måske Canada om, lyder vurderingen fra en af holdets rutinerede spillere, stregspiller Rasmus Larsen.

Landstræner Niels Møller lægger dog ikke skjul på, at det er en stor opgave at spille et nyt hold sammen, når holdet kun mødes få gange om året.

- Det er dyrt og besværligt at samle det hold her, så derfor er det nogle andre forudsætninger vi arbejder under, siger han.

Turen til Helsingør har for eksempel kostet forbundet 150.000 kroner.

Det nuværende landshold er en blandet salat af yngre spillere, rutinerede spillere, spillere fra de danske rækker og spillere fra grønlandske hold. Og landstræneren ser meget godt i holdet.

- Den nye generation af landsholdspillere er spændende at arbejde med. De er meget målbevidste og vil gerne være med på højeste niveau. Og kombinationen af de etablerede spillere, der spiller og bor i Danmark og de 11 unge spillere fra grønlandske klubber, primært GSS i Nuuk, viser sig at være en spændende blanding, som motiverer alle, siger han.

Målet er en placering i top 3, hvilket vil give en billet videre til VM i 2013.

En af de nye spillere er målmand Michael Lucacs. Han har ikke stor tilknytning til Grønland, men alligevel nok til at han har fået lov til at spille på landsholdet:

- Jeg har været på Grønland for lidt over 20 år siden og boede lidt over et halvt år sammen med min far der var bager. Det er derfor, at min første klub var grønlandsk, og derfor jeg må være med.

Landsholdet har under træningslejren tabt til Nordsjælland Håndsbolds førstehold, mens de slog divisionsreserverne mandag aften, og tabte igen til det svenske elitehold Lugi tirsdag.