Håndbolden på vej til østkysten

Grønlands Håndbold Forbund har besluttet, at landets østkyst ikke mere skal være håndboldmæssigt uopdyrket. Det nye tiltag med streethandball skal vække interessen blandt børn og unge i Tasiilaq, og hvis alt går vel, vil håndbolden også holde sit indtog i Ittoqqortoormiit.
Skrevet af Peter Troelsen
15. januar 2013 05:15

På en workshop sidst i 2012 besluttede GHF, at man fremover ville satse på streethandball. Et spil, der minder enormt meget om den håndbold, vi kender fra landets haller, men udmærker sig ved at kunne spilles overalt, med flytbare mål og bløde bolde.

-Vi står overfor at skulle indkøbe 50 mål og 500 bolde, så vi mener det seriøst, når vi siger, vi vil satse på streethandball. Det giver os mulighed for at starte sporten op steder, hvor man ellers ikke har faciliteterne til almindelig håndbold. Her kan vi spille, hvor der er plads, og det giver os helt andre muligheder for at få udbredt sporten over hele landet, fortæller Elise Bruun til knr.gl.

Et af de steder, hvor man introducerer streethandball er i Tasiilaq. Her har der ikke været tradition for håndbold før, men ungdommen i byen kan i fremtiden stifte bekendtskab med sporten gennem den mindre pladskrævende variant.

-Vi har lave aftale med skolen og inspektøren i Tasiilaq, og det er et af de første steder, vi går i gang. Jeg har en formodning om, at det vil føre mere med sig i Tasiilaq, men med de nye midler vi har fået, kan vi gøre et mere seriøst forsøg på at gøre håndboldsporten landsdækkende. Det vil give bedre muligheder for eliten i den lange ende, at vi satser hårdt på bredden i øjeblikket, fastslår Niels Møller, der er landstræner for herrerne.