Håndbolddrengene tog tre på stribe

Det blev til den tredje sejr i træk, da de grønlandske håndboldherrer i går tørnede sammen med Mexico i kvalifikationsturneringen til de panamerikanske mesterskaber.
Skrevet af Martine Lind Krebs
28. februar 2014 04:27

Kampen endte med en 7 måls sejr til grønlænderne og resultatet 31-24.

Grønland sad på det meste af kampen og gik til halvleg med en føring på 18-11. Og kun få gange i løbet af kampen var Mexico tæt på Grønland. Når det skete var stemningen i hallen i Mexico på kogepunktet, skriver landstræner Niels Møller.

Igen i går var der lidt utilfredshed med dommerindsatsen.

- Selvom det egentlig ikke var en hårdt spillet kamp, blev kampen ødelagt af over 20 udvisninger i alt fordelt på begge hold. Og mange af udvisningerne kunne kun dommerne se årsagen til. På et tidspunkt havde vi 3 spillere udvist samme tid, men formåede alligevel at holde Mexico på afstand, siger Niels Møller.

Kampens målscorer var Akutaaneq Kreutzmann med 8 mål, selv om han ellers var nødt til at gå tidligt for at nå et fly til Danmark, hvor planen var at han skulle spille kamp for GOG på lørdag. Det skulle dog vise sig at være forgæves. Flyselskabet kunne ikke printe hans boardingkort ud, så han kom ikke af sted. Derfor må GOG undvære ham til deres sidste kamp i sæsonen, mens det grønlandske landshold til gengæld kan nyde godt at hans målarm på banen i aften mod USA. Kampen spilles klokken 19 grønlandsk tid.

Med tre sejre hidtil er Grønland suverænt i front - kun USA kan fravriste os førstepladsen, hvis de vinder deres sidste to kampe, fortæller landstræner Niels Møller fra Mexico. Grønland er allerede sikker på en plads i de panamerikanske mesterskaber, hvorfra tre lande går videre til VM i 2015 i Qatar.