Håndbold: Afbud fra Cuba forstærker Grønlands VM-håb

Det grønlandske landshold i kvindehåndbold skal spille om VM-plads i august. Holdet udtages i de nærmeste dage.
Bruttolandshold håndbold kvinder 2021
Bruttolandsholdet i håndbold for kvinder efter træningssamlingen i Nuuk. Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
01. juli 2021 13:20

17 kvindelige håndboldspillere afsluttede en træningssamling onsdag aften i Nuuk.

Nu afventer de opkald fra landstræner Anders Friis, om deres indsats ved træningen rækker til at deltage i VM-kvalifikationskampe i august i USA.

Flere spillere med bopæl i Danmark, deriblandt landstræner Anders Friis, kunne ikke deltage på grund af regler for karantæne for arrangementer, der kræver tilmelding. Konsulent i håndboldforbundet TAAK og tidligere professionelle håndboldspiller Akutaaneq Kreutzmann trådte ind som træner.

LÆS OGSÅ Grønlandske håndboldkvinder skal spille om VM-plads

Spændingen til kvalifikationskampe fik også et skub opad, da Cuba, der vandt kvalifikationsturneringen for to år siden, meldte afbud.

- Afbud fra Cuba er ikke ensbetydende med, at vi nu er sikret plads ved VM, selvom det forbedrer vores chancer, siger Akutaaneq Kreutzmann.

- Vi vil ikke basere vores forberedelser på tilbageblik og fortsætter vores forberedelser efter den plan, vi har lagt for kvinderne, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Jævnbyrdige kampe

De foreløbig tilmeldte hold til VM-kvalifikationsturneringen er Grønland, Mexico, Puerto Rico og USA.

Den Dominikanske Republik arbejder på at få deres visum til at rejse til USA godkendt.

Der kan blive tale om meget jævnbyrdige kampe. Grønland spillede uafgjort mod USA ved sidste kvalifikationsturnering og tabte med fire mål til Puerto Rico. Grønland slog også dengang Den Dominikanske Republik med to mål.

- Vi har nu arbejdet med angrebsåbninger under vores træningssamling, som vi har øvet en del gange. Vi har også arbejdet med forsvaret for, at vores aftaler skal klart på plads, om hvem der går frem og presser i forskellige situationer, siger Akutaaneq Kreutzmann.

- Jeg er af den overbevisning, at der er så mange spillere med bopæl i Grønland i truppen, at de sagtens kan arbejde med de angrebsåbninger, vi gerne vil bruge. Så kan spillere med bopæl i Danmark spille sig ind på truppen uden problemmer, siger Akutaaneq Kreutzmann.

VM-kvalifikationsturneringen spilles i Chicago i USA fra 23. til 27. august, og de grønlandske spillere skal være på træningslejr i Danmark inden afrejsen til USA.

KNR-TV arbejder på at kunne vise Grønlands kampe ved VM-kvalifikationsturneringen.