Gymnasieelever fra Sydgrønland til nordisk musikfestival

I næste uge skal 15 gymnasieelever fra GU Syd optræde på den nordiske ungdomsmusikfestival MADD (Music, Art, Drama and Dance). Sammen med to lærere slår de lejr på stadion i Helsingfors. Der overnatter også 164 andre nordboer, der ligeledes deltager i MADD.
Skrevet af Peter Troelsen
27. oktober 2012 12:33

De grønlandske gymnasieelever har inden deres deltagelse i musikfestivalen lavet en musical af 10 minutters varighed. Den skal opføres på Savoy teateret mandag d. 29. oktober kl. 11.00. Her er godt 700 skoleelever fra Helsingfors publikum.

-Det har været en meget lang proces at få lavet vores musical. Utallige møder og endnu flere gode ideer har vi haft oppe og vende. Det resultat, vi er nået frem til, er efter min bedste overbevisning glimrende, og vi har også fået styr på vores optræden. Det er jo en stor scene i Helsingfors, men vi har snydt lidt og brugt gulvet i skolens aula for at forestille os, hvordan det vil være at stå på en 10 meter bred scene, fortæller Bjarne Kristoffersen, der sammen med Emiilia Benjaminsen har været lærerkræfterne bag musicalen og turen til Helsingfors.

Søndag er der mulighed for at spille forestillingen igennem på scenen på Savoy teateret, men da der er hele ni musicals, der skal opføres, er der kun 50 minutter til at få de sidste detaljer på plads. Bjarne Kristoffersen er dog helt tryg ved elevernes evner og tror på et fremragende resultat.

-Vi har meget talent blandt vores elever. 10 dansere og sangere og 5 musikere i bandet er klar til at give alt de har i sig. Vores forestilling er bygget op omkring den grønlandske tromme, og der er trommesang og trommedans som musicalens bærende elementer. Vi håber på at vores lyseffekter kommer i mål, og både lærerne og eleverne ser frem til de ti minutter på scenen foran et stopfyldt teater, forklarer Bjarne Kristoffersen til knr.gl.