Gulerod for grønlandske fødevarer

Kalaallit Nunaani Brugseni - De Grønlandske Brugser - har indledt jagten på kandidater til årets store pris på 100.000 kroner.

Og opgaven er bunden. Brugsernes landsbestyrelse har besluttet, at prisen i år skal gå til en person, en organisation eller en virksomheder, der arbejder med grønlandske fødevare, et af de områder, som brugserne har taget et samfundsansvar for at udvikle.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at brugserne de seneste år har udvidet sortimentet af grønlandske fødevarer og har indgået et samarbejde med andre detailkæder her i landet for at fremme produktionen af grøntsager. Ligesom der også er indgået samarbejde med grønlandske kvægavlere om en produktion af grønlandsk oksekød.

- Brugsernes landsledelse bakker op om, at salget af grønlandske fødevarer fremmes mest muligt. Det er både med til at skabe arbejdspladser og spare miljøet for den lange transport af varer fra udlandet, siger brugsernes formand Ib Lennert Olsen.

Han gør samtidig opmærksom på, at Årets Pris på 100.000 kroner ikke indgår i Brugsens sponsorater på omkring 1,2 millioner kroner til forskellige formål. Årets pris kan derfor ikke gå til drift af en forening eller en forretning.

Prisen uddeles i januar næste år. Og forslag til prismodtagere skal sendes skriftligt til KNB på mail eller i brev inden den 31. december i år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt