Guitarfestival i Katuaq

Tirsdag og onsdag er der guitarspil af høj klasse i Katuaq. I aften er det den klassiske guitar der er i centrum, med to af Nordens bedste på det felt, og i morgen er det Shu Bi Dua guitaristen Ole Kibsgaard, der har inviteret gæster i den mere rockende afdeling.
Skrevet af Peter Troelsen
22. maj 2012 14:37

Den islandske guitarist Svanur Vilbergsson og hans danske makker Mikkel Andersen giver prøver på det klassiske guitarspil i aften ved en gratiskoncert i Katuaqs lille sal.

- Jeg har før været i Nuuk, og fik muligheden for at kombinere undervisning på musikskolen med en koncert. Det var svært at sige nej til, da jeg elsker at være i Grønland. Jeg prøver at give min viden videre til de unge mennesker på musikskolen og er glad for at få chancen for at optræde sammen med Svanur Vilbergsson i aften, fortæller Mikkel Andersen, der er blandt de fremmeste klassiske guitarister i Danmark.

Også Ole Kibsgaard, der onsdag optræder sammen med inviterede gæster er i Grønland af flere årsager. Hovedgrunden til Kibsgaards ophold i Grønland er en koncert sammen med en stor samling børn og unge i Upernavik i næste uge, og så passede det fint med at deltage i guitarfestivalen i Katuaq.

- Det meste af 2012 har jeg sammen med Red Barnet arbejdet på et cd projekt sammen med børn og unge fra Red Barnets væresteder i Upernavik og i Qaanaaq. I Upernavik spiller vi koncert d. 30/5, og så kunne jeg kombinere det med endnu en oplevelse i Grønland og en guitarfestival. Det er jo i den grad en win-win situation, siger Ole Kibsgaard, der ud over sit sublime guitarspil også er et kendt ansigt indenfor børne-tv, hvor han har været hyggeonkel for Kaj og Andrea på Danmarks Radio.

Begge koncerter starter 19.30 og der er gratis adgang.