GU elever i Aasiaat: Vi er syge af skimmelsvamp

Både rektor og de studerende på Nordgrønlands Gymnasiale Uddannelse i Aasiaat er overbeviste om at deres kollegieboliger er ramt af skimmelsvamp. Og det kan i værste fald betyde at skolen må lukkes.
Skrevet af Salome Hansen
14. september 2011 11:48

 - Kollegiebeboerne er tit syge, og det er selvfølgelig kedeligt at bo i sådan nogle omgivelser; Blandt andet må vi nu dagligt holde vinduerne åbne i vores værelser for at undgå at få stærk hovedpine af stedets dårlige luft, siger GU-studerende i Aasiaat, Arnaq Jensen om sin kollegiebolig.

 Og rektor for GU Aasiaat deler kollegiebeboernes mistanke om, at der er skimmelsvamp i de gamle kollegiebygninger:

 - Selvfølgelig vil der være  skimmelsvamp i kollegierne, fordi de er rigtig gamle bygninger. Om hvor højt niveauet er, og om det er  sundhedsskadeligt er selvfølgelig lidt svært at udtale sig om, siger rektor Flemming Guntofte Nielsen.

 Flere beboere i de gamle bygninger får tit hovedpine, bliver svimmel eller på anden måde får det dårligt mens de er hjemme. Udover det, er der en enkelt beboer, der har fået udslæt. Beboerne er overbeviste om, at dette er tegn på at, der er skimmelsvamp på kollegiet.

 -Der er enkelte elever, som har fået eksem. Det har jeg jo set. Og det vi gør med dem, det er selvfølgelig at finde et andet sted, hvor de kan være, siger Flemming Guntofte Nielsen.

Studerende vil have bygningerne undersøgt, og det lover rektor vil ske.

 - Ja det bør selvfølgelig ske hurtigst muligt. Så vi skal have fundet en byggetekniker, som kan tage prøver, siger Flemming Guntofte Nielsen.

 -Hvis prøverne i den kommende tid viser, at der er skimmelsvamp på kollegierne, risikerer vi at skolen må lukkes, fordi vi så kommer til at mangle kollegieboliger til de studerende, siger Flemming Guntofte Nielsen.