GTE: Tillykke Arctic Umiaq Line og Grønland

Naalakkersuisuts udmelding om den bebudede fortsatte underskudsgaranti til Arctic Umiaq Line de næste fem år, falder i god jord i Grønlands Turist- og Erhvervsråd, GTE.
Skrevet af Mads Lynge
10. maj 2011 17:33

Administererende direktør, Anders Stenbakken siger:

- Arctic Umiaq Lines produkt er rigtigt godt for turismen, siger han og fortsætter:

- Jeg siger både tillykke til Arctic Umiaq Line, og til Grønland og til turismen. For turismen er det her et rigtigt vigtigt produkt, siger administrerende direktør i GTE, Anders Stenbakken, der mener, at Arctic Umiaq Lines fortsatte eksistens er vigtig. På den måde oplever turisterne landet sammen med befolkningen.

Anders Stenbakken fortsætter:

- Det her er et værdifuldt kombinationsprodukt, fordi der kommer omkring 3.000 turister pr.år, der betaler for fly- og selve sejlturen, hotelophold, og i de større byer, hvor der er længere ophold, der er der også de lokale operatører. De laver byrundture, og forskellige landbaserede aktiviteter. Så jeg synes det er et af de rigtig gode turistprodukter i Grønland, siger han.

Anders Stenbakken mener også, at Arctic Umiaq Line kan være med til at brande Grønland på en anden måde, da rederiet giver mulighed for at opleve landet fra et andet perspektiv, siger han:

- Vi ved jo, at krydstogtturismen vokser eksplosivt i Grønland. Her har vi et alternativ, som er et skridt nærmere os selv. Her har vi en kombination af det, at være sammen med lokalbefolkningen, og så have den oplevelse at både sejle langs kysten og se Grønland fra havsiden, og så have muligheden for at gå i land og bruge tid der, siger administrerende direktør for GTE, Anders Stenbakken.

Ifølge Arctic Umiaq Lines administrerende direktør, Jette Larsen, er der omkring 3.000 turister om året, der booker en pakkerejse.

De har dog ikke tal på hvor mange turister, der selv har booket og rejser individuelt.