GTE melder hus forbi

Direktør Miké Nicolaisen fra turismeselskabet Arctic Wonderland Tours langede igår ud efter to centrale aktører inden for turismen herhjemme, nemlig Air Greenland og Grønlands Turist- og Erhvervsråd. Air Greenland blev beskyldt for at skabe flaskehalsproblemer på helikopterruten mellem Kulusuk og Tasiilaq.
02. september 2009 08:11

Men den påstand blev tilbagevist af Air Greenland, der flyver med den helikopter og det mandskab, der er forpligtet til i henhold til en servicekontrakt med selvstyret.

Samtidig mener Miké Nicolaisen, at Grønlands Turist- og Erhvervsråd skal afsætte penge til markedsføring af Østgrønland eller alternativt giver Air Greenland et kontant tilskud på helikoptertrafikken mellem Kulusuk og Tasiilaq forbedres.

Til det det siger direktør i Grønlands Turist- og erhvervsråd, Thomas Rosenkrands, at GTE markedsfører hele Grønland og selvfølgelig også Østgrønland. Og heri indgår også Icelandair og Air Iceland som centrale medspillere i turistudviklingen. Men i den sidste ende er det rejsearrangørerne, der bestemmer, hvor de sender turisterne hen, tilføjer Thomas Rosenkrands.

Han understreger, at et eventuelt tilskud til Air Greenlands helikopterbeflyvning er en sag mellem selvstyret og luftfartsselskabet.