Foto: Boas Møller

GSS favoritter til GM i håndbold

Tirsdag starter de grønlandske mesterskaber i håndbold for herrer og damer. Igen er det de forsvarende mestre, GSS fra Nuuk, der er storfavoritter til at løbe med guldet.

Både herrer og damer fra GSS har været suveræne de sidste mange år. Begge hold har vundet guld syv år i træk og alt tyder på at de vil gøre det igen i år. 

Hos herrerne er det Nagdlunguak-48 fra Ilulissat der på papiret kan udfordre GSS. Det siger GSS-træneren Johannes Groth til KNR. 

- Hos GSS ved vi, at vi er favoritter. Men vi har fulgt med i N-48, og de har nogle rigtig dygtige spillere, så det skal nok blive spændende, siger Groth, der også siger, at Norsaq HC fra Aasiaat, der har været gode de sidste år, sagtens kan overraske igen i år. 

LÆS OGSÅ Damelandsholdet tæt på Pan Am

Damerne fra GSS har været absolut suveræne de sidste syv år. Sidste år vandt de med 15 mål i finalen mod NÛK. Og i år satser de på at gøre det igen, lyder det fra damernes træner Kim O. Petersen. 

- Vi har trænet hård hele året og nu er det kun spørgsmål om at realisere de ting vi har øvet, siger Kim O. Petersen til KNR.

GSS-damerne ligger på et meget højere niveau i forhold til de andre GM deltagere. Men det stopper dem ikke fra at prøve at vinde større end forrige år. 

- Vi stræber altid efter at være bedre hvert år, siger Kim O. Petersen. 

I år er det bemærkelsesværdigt at Team Nuuk er med ved mesterskaberne hos damerne. Team Nuuk består af ynglinge, der til dagligt træner med GSS og NÛK, som ikke er udtaget på deres hold. De bliver spændende at se, hvor langt de kan nå ved GM. 

Her er de deltagende hold: 

Damer:
NÛK
SAK
Team Nuuk
Norsaq HC
GSS
N-48
Herrer:
NÛK
SAK
Nagtoralik
Norsaq HC
GSS
N-48

Kampene bliver vist på KNR-TV. SeTV- programmet her. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt