Greenpeace stadig i aktion

Siden søndag har to Greenpeace-aktivister befundet sig i en sikkerhedskapsel hejst op under Cairn Energys olieborerig Leiv Eiriksson. Og her sidder de stadig.

Fra deres kapsel på 3 diameter, skriver den ene af aktivisterne, Hannah, en opdatering, som er offentliggjort på Greenpeace's hjemmeside.

Her skriver hun, at boreriggen er stoppet, selvom Leiv Eiriksson ellers uagtet aktionen har fortsat sin sejlads mod Lady Franklin feltet, hvor Cairn Energy skal efterforske efter olie denne sommer.

Samtidig skriver hun, som vi også fortalte i gårsdagens radioaviser, at myndighederne har oprettet en sikkerhedszone omkring boreriggen på 500 meter, men som Hanna bemærker i sin blog:

-Vi er allerede inde i dét område, og vi har ingen intentioner om at forlade det.

Ifølge miljøorganisationen selv, forhindrer sikkerhedskapslen med de to aktivister boreriggen i at bore. Hvilket netop har været formålet for Greenpeace.

Men nu befinder de sig i en sikkerhedszone, hvor det ER muligt for politiet at fjerne dem. I går forholdt politiet sig dog afventende, og radioavisen følger aktionen nøje.

Naalakkersusisut har taget kraftigt afstand fra miljøorganisationens aktion, som de kalder kynisk og for en "jagt på medieopmærksomhed".

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt