Greenpeace i ny aktion

Omkring 80 aktivister er trængt ind i Cairn Energys hovedkontor i Edinburgh, en stor del af dem klædt ud som isbjørne. Det rapporterer blandt andre olie-nyhedssiden upstream.com og Greenpeace selv.
Skrevet af Mads Fisker
18. juli 2011 08:41

Dermed fortsætter organisationen tilsyneladende sine bestræbelser for at få beredskabsplanerne i tilfælde af et eventuelt olieudslip herhjemme offentliggjort.

- Det er normal prakis i olieindustrien, at disse dokumenter bliver offentliggjort, men Cairn ved, hvor komplet utilstrækkelige de er, og hvor pinligt det vil være for dem, hvis planerne blev vurderet af uafhængige eksperter, siger Paul Morrozzo fra Greenpeaces britiske afdeling til upstream.com.

Cairn Energy har indtil nu afvist begrundet med, at beslutningen om at hemmeligholde planerne ligger hos Selvstyret. Her har man afvist at lægge planerne frem blandt andet fordi man frygter, at Greenpeace kunne finde på misbruge beredskabsplanen for at bremse olie-efterforskningen.

Ombudsmanden er i gang med at behandle en klage fra Greenpeace over afslag på aktindsigt i en række dokumenter omkring netop beredskabet.

Ifølge organisationen vil man nu forsøge at barrikadere sig i Cairn hovedkontor, mens aktivister leder efter et fysisk eksemplar af de fulde beredskabsplaner.

En receptionist fortæller upstream.com, at hovedkontorets sikkerhedspersonale holder en hel del flere aktivister ude, og her skulle de angiveligt dele pamfletter ud til Cairn-ansatte på vej på arbejde, der fortæller, hvordan de kan blive såkaldte whistle-blowere ved at lække beredskabsplanerne til offentligheden.