Greenpeace i ny aktion

Greenpeace har netop lavet en aktion mod nogle af verdens største olieselskaber ved et møde i København om åbningen af nye licensfelter i Nordøstgrønland.
01. december 2011 07:31

Den særlige velkomstkomité stod klar, da repræsentanter fra blandt andet Statoil, Chevron og Shell ankom til Nordatlantens Brygge for at mødes med Råstofdirektoratet.

Oliebranchen blev modtaget af miljøaktivister, der havde rullet en rød løber overhældt med sort olie ud. Og i havnebassinet sender et stort, flydende banner et tydeligt budskab til olierepræsentanterne om at holde sig fra Arktis med teksten “Protect the Arctic: No license to drill.” - altså "Beskyt Arktis: Ingen licens til at bore".

- Disse selskaber har været skyld i olieudslip og ødelæggelse af miljøet i hele verden. Der er absolut ingen grund til at tro, at de netop i Arktis skulle kunne undgå destruktive miljøødelæggelser og katastrofale olieudslip. Det er i særklasse risikabelt at bore i området på grund af ekstremt vejr, drivis og enorme isbjerge, så derfor burde olieselskaberne helt holde sig væk, siger arktisk medarbejder i Greenpeace, Jon Burgwald, i en pressemeddelelse.

Dagens møde mellem Råstofdirektoratet og de internationale olieselskaber i den såkaldte KANUMAS-gruppe finder sted, fordi Selvstyret i 2012 og 2013 vil sætte en nye række felter ud for Østgrønland i udbud.

KANUMAS-gruppen består af Statoil, BP, ExxonMobil, Chevron, Shell, Japan Oil, Gas and Metals National Corporation og NUNAOIL A/S.