Greenpeace: Giv Grønland penge for at stoppe prøveboringer

Verdenssamfundet bør give Grønland en pose penge for at stoppe prøveboringerne vest for Disko. Det mener miljøorganisationen Greenpeace.
Skrevet af Rune Langhoff
21. juli 2010 05:22

- Verdenssamfundet - og i det her tilfælde Danmark - har et helt særligt ansvar, siger Greenpeace Nordics generalsekretær Mads Flarup Christensen.

Generalsekretæren kan godt forstå, at Grønland ser et eventuelt oliefund som en vej til at opnå økonomisk uafhængighed af Danmark.

- For at et stop for prøveboringer ikke også betyder et stop for drømmen om økonomisk selvstændighed, skal verdenssamfundet kompensere Grønland med en pose penge, hvis landet til gengæld indstiller olieaktiviteterne, mener Mads Flarup Christensen.

Efter olieudslippet i den Mexicanske Golf har en række førende olienationer indstillet deres prøveboringer efter olie på havdybder, der minder om dem vest for Disko.

Greenpeace Nordics generalsekretær opfordrer Grønland til at gøre det samme:

- Nu er det tid til at følge eksemplet fra både USA, Norge og sætte olieboringerne i bero, indtil man har fået bedre viden og fået tænkt sig grundigt om, siger Mads Flarup Christensen.