Greenpeace fortsætter aktion

Olieplatformen Leiv Eiriksson er nået frem til sit mål, mens en kapsel med aktivister er fastspændt tæt på boret.

Greenpeace fortsætter således sin aktion i farvandet ud for Grønland. Miljøorganisationen har hægtet en overlevelseskapsel med aktivister fast på boreplatformen for at hindre den i at bore efter olie:

- Klokken seks i morges blev vores skib kontaktet af de grønlandske myndigheder, som sagde, at de oprettede en sikkerhedszone rundt om boreplatformen, og det betyder, at vi har fjernet en ekstra gummibåd, siger Birgitte Lesanner, der er kommunikationschef for Greenpeace til Ritzau.

Natten mellem søndag og mandag hægtede Greenpeace overlevelseskapslen fast på Leiv Eiriksson, men boreplatformen fortsatte sin sejlads, indtil den i nat nåede frem til området, hvor boringen skal finde sted.

Samtidig har flådefartøjet Vædderen efter oprettelsen af sikkerhedszonen, placeret sig mellem Greenpeace-skibet Esparanza og olieplatformen.

Greenpeaces overlevelseskapsel, der er tre meter i diameter og indeholder kommunikationsudstyr, gør det ifølge organisationen umuligt for Leiv Eiriksson at bore, så længe kapslen er hægtet fast på platformen.

Aktionen finder sted for at forsøge at forhindre oliefirmaet Cairn i at bore i den arktiske undergrund.

Og Grønland får nu hjælp fra en uventet kant i kampen mod miljøaktionen. Dansk Folkeparti vil nemlig involvere flåden, lyder det fra partiets energiordfører Per Dalgaard, som siger til Ritzau, at:

- Det er utåleligt, at Greenpeace som en anden selvtægtsgruppe bryder loven, fordi man ikke kan lide den. Grønland har fuld ret til at søge efter olie, og det skal Greenpeace ikke blande sig i, siger Per Dalgaard til Ritzau.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt