Greenpeace forstyrrede Champions Leaguekamp

Konflikten mellem Greenpeace og Rusland omkring olieboringer i Arktis, bredte sig i går til den europæiske fodboldturnering Champions League.
Skrevet af Karsten Sommer
02. oktober 2013 05:03

Der var nemlig ikke spillet mere end få minutter af Champions league-opgøret mellem schweitziske Basel og tyske Schalke 04, inden spillet blev stoppet.

Greenpeace-aktivister kravlede nemlig ned fra loftet på stadion i Basel, og rullede et kæmpemæssigt banner ud fra toppen af stadion-taget.

På det stod en protest mod Schalkes hovedsponsor, den russiske energikoncern Gazprom:
'Gazprom. Don't Foul The Arctic',  'Gazprom. Lad være med at ødelægge Nordpolen'. stod der på banneret, med henvisning til Greenpeaceaktionen mod en russisk olieboreplatform i forrige uge.

Energi-giganten har netop indgået en aftale om at søge efter olie og gas i den russiske del af Nordpolen. En plan som Greenpeace er imod af miljømassige grunde.

UEFA-præsident Michel Platini var til stede på stadion, og han så som sædvanlig både træt og mopset ud, mens spillet på banen blev suspenderet i nogle minutter.

UEFA meddelte senere fodboldklubben Basel, at episoden vil føre til en bøde, på grund af den manglende sikkerhed på stadion..