Greenpeace drukner arktisk Lego-land i olie

På under en uge har flere end tre millioner set olieudslip oversvømme julemanden og inuitter.

En ny kampagnevideo fra Greenpeace, som kritiserer legetøjsfabrikanten LEGO’s samarbejde med olievirksomheden Shell, er set af mere end tre millioner på tre dage.

Videoen viser et idyllisk arktisk legolandskab med inuitter, legende børn, isbjørne og slædehunde. I baggrunden synger en rolig kvindestemme, at ”Everything Is Awesome” (alt er fantastisk).

Idyllen afbrydes, da et olieudslip fra en Shell-boreplatform langsomt men sikkert drukner hele landskabet i tyktflydende, kvælende olie.

Kampagnen er søsat for at få LEGO til at droppe sit samarbejde med Shell, skriver Greenpeace på sin hjemmeside.  

- Et samarbejde med Shell, en af de største forurenere på planeten, truer Arktis. Det er en forfærdelig beslutning, og en dårlig nyhed for vores børn. Vi appellerer til LEGO om at droppe samarbejdet med Shell – gør det for Arktis og for vores børn.  

Fjernet fra Youtube

Den populære Greenpeace-video spredte sig hurtigere end olieudslippet i Arktis på nettet, men er imidlertid blevet fjernet fra Youtube. Det sker på grund af et krav om ophavsret fra Warner Brothers Entertainment.

Sangen ”Everything Is Awesome”, som kampagnen bruger en redigeret version af i videoen, stammer nemlig oprindeligt fra børnefilmen "The Lego Movie", som Warner Brothers ejer rettighederne til.

Videoen kan fx ses på Politikens hjemmeside

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt