Greenpeace border boreskib

Aktivister fra Greenpeace kravlede op på boreskibet Leiv Eiriksson søndag morgen

Aktivister fra Greenpeace sejlede med hurtigtgående gummibåde og klatrede op ad boreskibet Leiv Eiriksson, der ligger i farvandet ud for Nuuk. Aktivister bruger samme fremgangsmåde som sidste år, da de klatrede op ad boreplatformen ud for Qeqertarsuaq.

- Nu har aktivisterne fastgjort en overlevelseskapsel under boreriggen få meter fra selve borehovedet, og forhindrer dermed Cairns planer om at bore efter olie i den grønlandske havbund, meddeler Greenpeace søndag formiddag.

Boreskibet Leiv Eiriksson er på vej til området ud for Atammik, hvor de skal foretage sommerens prøveboringer. Greenpeace prøver at stoppe boringerne i frygt for en miljø katastrofe.

Boreskibet Leiv Eiriksson befinder sig i en såkaldt økonomisk zone, og der kan politiet i Grønland ikke gøre meget mere end blot at registrere.

- Den grønlandske kriminallov gælder ikke den økonomiske zone. Derfor er sagen den, at Greenpeace har overtrådt den hollandske lovgivning, da Esperanza er indregistreret der og det land boreskibet Leiv Eiriksson er indregistreret, siger vicepolitimester Morten Nielsen til KNR.

Han oplyser at politiet et bekendt med at Greenpeace har klatret op ad Leiv Eiriksson, men kan ikke gøre noget. Boreskibet på vej til en såkaldt sikkerhedszone, hvor de skal foretage prøveboringer og der kan politet træde til hvis kriminalloven bliver overtrådt.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl