Greenland Express ikke i luften endnu

Greenland Express meddeler, at de har udsat jomfrurejsen endnu en gang.
Skrevet af Martine Lind Krebs
03. juni 2014 16:31

Den 17. juni forventer de nu, at den første flyvning mellem Aalborg og Grønland bliver foretaget.

Greenland Express har ifølge flymagasinet Check In et nymalet Fokker 100-fly holdende i Aalborg lufthavn. Det er tilladelserne, der endnu ikke er på plads.

Det er hollandske Denim Air, der stiller med fly og piloter på en såkaldt wet lease-aftale, for Greenland Express. Men endnu mangler flyet at blive omfattet af Denim Airs driftstilaldelse, og de danske myndigheder skal også først blåstemple flyet til brug på flyvninger mellem Danmark og Grønland.

De passagerer, der var booket med de annoncerede flyvninger fra 2. juni, er blevet kontaktet og ombooket eller har fået deres billet refunderet.

Planen er, at Greenland Express skal flyve 6 gange om ugen fra Aalborg via København og Reykjaviks Keflavik Lufthavn til Narsarsuaq og Kangerlussuaq.

Greenland Express har ikke haft en nem start og har fået en hård medfart i den offentlige debat. Og det er initiativtager Gert Brask tilsyneladende blevet træt af.

Ifølge Sermitsiaq.AG skriver han nu på sin Facebook-profil, at han ønsker at komme ud af selskabet så hurtigt som muligt og vil sælge til den første og bedste køber, der vil drive selskabet videre i samme ånd.