Greenland Contractors støtter appel-sag

Fredag indgav Greenland Contractors også sit ønske om at få den amerikanske appeldomstol til igen at vurdere sagen om servicekontrakten på Pituffik.
29. august 2016 09:59

Dermed har alle tre selskaber - Greenland Contractors I/S, Per Aarsleff A/S og Copenhagen Arctic A/S -  der tabte udbudsrunden om kontrakten, appelleret den seneste kendelse fra appeldomstolen.

Ifølge dokumenter fra domstolen er der især strid om det danske erhvervsregister, CVR-registret, som selskaberne i udbudsrunden skulle være registret i for at byde på servicekontrakten.

Men registret fortæller ikke, om ejeren af et selskab er dansk eller udenlandsk. Og det burde det amerikanske luftvåben have undersøgt nærmere, inden det formulerede udbudsmaterialet og gav kontrakten til det amerikanskejet selskab Exelis Services A/S, mener de tre tabende selskaber.

Derfor vil Per Aarsleff, Copenhagen Arctic og GC have appeldomstolen til igen at vurdere, om det amerikanske luftvåben, USAF, gjorde sit forarbejd godt nok.

I en tilbagemelding til domstolen skriver USAF dog, at selskaberne selv burde have påpeget fejlen i udbudsmaterialet, inden de deltog i budsrunden om den over 2,4 mia. kroner dyre kontrakt på Pituffik.

Det bliver tidligst i denne uge afgjort, om den amerikanske appeldomstol er parat til en ‘rehearing’ - det vil sige en ny høring om sagen.