Great Greenland vil undgå et større likviditetsproblem

Great Greenlands omsætning er faldet fra 69 millioner kroner og helt ned til 16 millioner på tre år. Sælskindsvirksomheden søger nu om en ekstra kapitalindsprøjtning på 8 millioner kroner.
15. juni 2009 10:07

Det i forvejen økonomisk hårdt trængte hjemmestyreejede Great Greenland A/S ansøger nu om ekstra 8 millioner kroner allerede fra den 1. august. Og derudover anmoder selskabet også om at få fremrykket servicebetalingen med én måned.

Great Greenlands omsætning faldt fra 69 mio. kroner i 2006 til 29 mio. kroner i 2007, og den faldt yderligere ned til 16 mio kroner i 2008.

Står i ikke med det samme problem om kort tid én gang til?

- Vi arbejder på at øge vores omsætning, dels prøver vi på at hæve vores salg af sælskind på flere markeder, vi arbejder også med andre produkter såsom moskus- og rensdyrskind, og især lammeskind, siger direktør Henrik Estrup.

Udover den ekstra kapitalindsprøjtning på 8 mio. kroner, ansøger i også om at fremrykke serviceudbetalingen pr. 1. juli tilbage til denne måned, får det ikke alarmklokkerne til at ringe endnu højere?

- For at kunne imødekomme de omkostninger der er i virksomheden, har vi fundet behov for at kunne få fremrykket den betaling. Samtidig kan vi se, at der kommer et større likviditetsproblem i efteråret, og det er derfor vi har sendt en ansøgning til Hjemmestyret.

Er Great Greenland i realiteten ved at dreje nøglen om?

- Nej, det er vi bestemt ikke, det er klart, at hvis vi ikke får den hjælp fra vores ejere, må vi reducere vores aktiviteter, siger Henrik Estrup.