Great Greenland i knibe

Sælskindsprodukter er gået af mode. Det kan man se på Great Greenlands årsresultat, der viser et dundrende driftsunderskud for sidste år på 32 millioner kroner.
Skrevet af Louise M. Kleemann
08. november 2011 04:45

For andet år i træk får Great Greenland derfor 12 millioner kroner i kapitalindskud fra Naalakkersuisut, der  i samme ombæring udtrykker bekymring for selskabets fremtid.

- Selskabet har været nødlidende i mange år, og det bør granskes nøje med henblik på at foretage en realistisk genvurdering af selskabets og sælskindsindhandlingens langsigtede fremtid, lyder der fra naalakkersuisoq for finanser Maliina Abelsen.

Selskabets produktion har nemlig været meget påvirket af den meget kraftige afmatning i efterspørgslen efter sælskindsprodukter. Der er flere grunde til det lave salg, hvoraf den verdensomspændende økonomiske krise og forbud mod indførelse af sælskind til EU, er de væsentligste. Dette på trods af den vedtagne Inuit-undtagelse, der giver virksomheden markedsadgang til EU-lande.

I årsrapporten kan man læse, at indhandlingen af sælskind faldt fra 112.000 i 2006 til 69.000 i 2010.

Budgettet for 2011 udviser foreløbigt et positivt resultat på 0,1 millioner kroner med en omsætning på 15,2 millioner kroner.