Great Greenland dropper modeshow

Modeshows er både for dyre og upersonlige, mener Great Greenland. I stedet er internettet og det personlige møde blevet vigtigere.
Great Greenlands kollektioner blev i 2016 præsenteret på Hotel D'Angleterre i København sammen med designer Jesper Høvrings eget show. Men i år er modeshowet droppet for Great Greenland. Foto © : KNR
03. februar 2017 05:28

Great Greenland A/S er som altid præsenteret på årets modeuge i København, Copenhagen Fashion Week 2017.

Men modsat tidligere år er det uden et stort anlagt modeshow - for eksempel i stil med det, som selskabet havde sidste år i samarbejde med designeren Jesper Høvring på Hotel D’Angleterre.

Det har nemlig ikke den ønskede effekt, forklarer adm. direktør Ditte Sorknæs.

- Noget af den feedback, vi har fået fra journalister blandt andet, der har være til vores shows de sidste par år, er, at de ikke kan komme ind og pille og rode og røre ved tingene.


Personlige møder er bedre

I stedet har Great Greenland A/S valgt kun at udstille tasker og syv nye jakkemodeller på bøjler og stang. Og kun i tre timer på en stand den første dag under Copenhagen Fashion Week.

Det giver potentielle kunder langt bedre fornemmelse af produkterne end under et show.

- Hvis du vil, kan du bare tage nogle billeder, som du også vil kunne til et modeshow. Men vi får også en direkte dialog med de mennesker, der er interesserede, både indkøber og pressefolk. Og derudover kan de også stå helt fysisk og røre ved de materialer, vi har udbudt her, siger Ditte Sorknæs.

Også modeshows og store modemesser i udlandet er nedprioriteret. I stedet har selskabet oprettet et nyt showroom i Glostrup nær København, hvor kunder kan bruge længere tid på at mærke og opleve varerne. 

Vel og mærket efter de fleste har tjekket varerne ud på Great Greenlands hjemmeside og digitale katalog først.

Great Greenland kom i 2015 ud med et resultat på godt 24 mio. kroner i underskud - trods et kapitalindskud fra Selvstyret på 15 mio. kroner.

Den københavnske modeuge løber frem til og med fredag 3. februar.