Gratis møbler til hytten

Masser af brugbare møbler og byggematerialer ender i forbrændingsanlægget. Bedre sortering sender brugbare ting til nye ejere.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. maj 2011 13:41

Den store oprydningsperiode giver et billede af hvor meget folk smider ud af brugbare ting. Der er derfor frit slag for blandt andet hytte-ejere at samle møbler og byggematerialer. Forbrændingsanlægget i Nuuk har nu grov sorteret ting.

En dobbeltseng, stuebord, reol eller byggematerialer. Listen er lang over forskellige ting, der ryger som affald, og viger pladsen for nyere ting i hjemmet hos de forrige ejere. Det bugner nærmest af brugbare ting i forbrændingsanlægget i Nuuk, der er gået igang med at grovsortere affald. Der er sat skilte med brændbart, ikke brændbart og direkte genbrug, hvor folk kan aflevere eller finde genbrugsguld.

Forbrændingsanlægget i Nuuk indfører ordningen for at minimere affaldsmængderne. Og ordningen blev lanceret i weekenden forbindelse med Gør maj sund arrangementerne. Over 100 Nuuk-borgere trodsede Champions League finalen og afleverede og samlede brugbare ting.

- Arrangementet var så godt et initiativ, at det allerede er blevet besluttet, at der fremover kommer lignende arrangementer, hvor folk kan komme og bygge noget af alt det genbrugstræ, som forbrændingen modtager, meddeler Kommuneqarfik Sermersooq.