Grønt lys til rubinminen i Qeqertarsuatsiaat

Naalakkersuisut meddeler, at de fredag har godkendt mineralselskabet True North Gems’ plan for, hvordan produktionen af mineraler skal forløbe, inklusive de anlæg det kræver, når udnyttelsen af rubinprojektet ved Qeqertarsuatsiaat skal igangsættes.
Skrevet af Karsten Sommer
31. maj 2014 04:54

Godkendelsesdokumentet fastsætter vilkår for udnyttelse og nedlukning og sætter rammen for produktion og anlæg - også for sikkerhed og sundhed for medarbejderne, beskyttelse af miljøet, etablering af projektets infrastruktur og meget mere, skriver naalakkersuisoq for råstoffer Jens-Erik Kirkegaard i en pressemeddelelse her i eftermiddags.

- Jeg er meget tilfreds med, at projektet kan komme i gang med udsigten til nye arbejdspladser, forretningsmuligheder og indtægter til det grønlandske samfund, siger Jens-Erik Kirkegaard.

Asii Chemnitz Narup, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, glæder sig også over nye jobs i kommunen:

- TNG er forpligtet til at ansætte lokal arbejdskraft. Det vil gavne vores lokalsamfund og især Qeqertarsuatsiaat, siger borgmesteren.

Og også True North Gems er glade for dagens godkendelse:

- Beslutningen gør os i stand til at komme videre med projektet. Vi glæder os til at komme i gang med anlægsfasen, så vi hurtigst muligt kan komme i gang med selve produktionen, siger en glad Nick Houghton, administrerende direktør for TNG.