Grønt lys til forundersøgelse af containerhavn

Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen, får omsider sin vilje og kan nu sætte skub i planerne om en ny containerhavn i Nuuk.
27. august 2011 16:00

Først afviste et enigt Finansudvalget at bevilge flere penge til en teknisk forundersøgelse, så viste det sig at udvalget slet ikke var så enigt endda - Demokraternes Andreas Uldum ville nemlig gerne give Jens B. Frederiksens ansøgning det blå stempel. Og nu er IA også hoppet over på ja-siden efter at have haft Jens B. Frederiksen i samråd og har således sørget for flertal til godkendelse af bevillingen på 3,4 millioner kroner.  

Der er tale om en såkaldt budgetneutral rokering af overskydende midler fra afsluttede projekter.

Flertallet hæfter sig bl.a. ved at også en arbejdsgruppe tilbage i 2008 anbefalede den ny havn, at Kommuneqarfik Sermersooq, Royal Arctic Line og Aalborg Havn har afsat midler til projektet, og at man risikerer, at det for kommunen bliver vanskeligt at gå ind i projektet, hvis man venter til næste år.

Det er tanken, at containerhavnen i Nuuk skal etableres og drives af et aktieselskab bestående af netop Kommuneqarfik Sermersooq, Royal Arctic Line, Grønlands Selvstyre og Aalborg Havn.

Mindretallet i udvalget består af Siumutmedlemmerne Aleqa Hammond og Finn Karlsen. De vender stadig tomlen nedad, bl.a. fordi Inatsisartut endnu ikke har drøftet sagen.