Grønt lys til etablering af behandlingscenter

Inatsisartut har i dag vedtaget etablering af et behandlingscenter for ofre for seksuelt misbrug. Men selv om der er enighed om nødvendigheden af et specielt behandlingscenter, er der til gengæld stor usikkerhed om centrets funktioner, og hvem behandlingstilbuddene skal rettes imod.
22. oktober 2009 12:56

Debatten gik på om det skal være en central behandlingsenhed, eventuelt suppleret af et rejsehold? Eller skal der oprettes centre i hver af landets fire kommuner? - Og hvordan skal der skaffes kvalificeret personale til centret eller centrene?

Der kom ikke nogen entydige svar på spørgsmålene i dagens debat. Forslaget sendes nu til behandling i tre af Inatsisartuts udvalg, socialudvalget, sundhedsudvalget og finansudvalget, inden det kommer til anden behandling.

De første penge til projektet har Naalakkersuisoq for sociale anliggender, Maliina Abelsen, lovet at hente fra de 25 millioner kroner, der i 2010 er afsat til iværksættelsen af en koordineret indsats på børne- og familieområdet.

Politiets statistikker viser, at 5.350 i perioden fra 1995 til 2008 har været udsat for seksuelle overgreb. Ifølge MIPI har 30 procent af alle landets mødre på et eller andet tidspunkt i deres liv været udsat for en seksuel krænkelse.