Foto: Peter Barfoed

Medie: Grønnedal var tæt på kinesisk opkøb

Forsvarets kommende genåbning af Grønnedal sker ikke på grund af Forsvarets eget behov, men for at holde en kinesisk investor fra at opkøbe den tidligere flådestation.

Det skriver netmediet Defencewatch.

Ifølge kilder tæt på regeringen bad statsminister Lars Løkke Rasmussen før sommerferien de danske partier i forsvarsforliget om støtte til at fastholde Grønnedal som Forsvarets ejendom, skriver mediet.

Interessen for at købe flådestationen har ikke været stor, men blandt de få interesserede var en kinesisk virksomhed, som Løkke og partierne ikke ønskede skulle overtage Grønnedal.

Læs også Forsvaret skal genetablere Grønnedal

Forsvarsministeriet har ind til nu oplyst, at Grønnedal med genåbningen skal fungere som “logistisk støttepunkt” for Forsvaret i Arktis.

Men ifølge en kilde med kendskab til regeringens overvejelser har ministeriet ikke oplyst den virkelige årsag for et undgå en konflikt med både Grønlands Selvstyre og den kinesiske regering, skriver altså Defencewatch.

Grønland arbejder i øjeblikket på at tiltrække internationale investeringer til landet.

Opdateret 8.10: KNR har været i kontakt med Forsvarsministeriet i Danmark. De oplyser, at de ikke har nogen kommentar til sagen.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt