Grønlandsmesterskaber i Arctic Sports

I denne weekend afholder Arctic Sports Greenland for første gang officielle grønlandsmesterskaber i arktiske sportsgrene i Ilulissat.
Skrevet af Pipaluk Høegh
03. november 2012 07:52

Grønlandsmesterskaberne i arktiske sportsgrene begynder idag lørdag i Ilulissat. Det er Arctic Sports Greenland, som officielt blev godkendt og optaget som et specialforbund under Grønlands Idræts-Forbund, den 13.oktober 2012, der afholder grønlandskmesterskabet. Organisationen har dog tidligere afholdt konkurrencer i inuit sportsgrene, også før de blev godkendt under Grønlands Idræts- Forbunds generalforsamling i år.

I alt 64 idrætsfolk vil deltage i konkurrencerne, som afholdes fra den 3. november frem til den 9. november. Udover, de mere seriøse konkurrencer, hvor deltagerne kan få en GM titel, så vil der også være nogle konkurrencer, som også afholdes for sjov:

- I år vil der som noget nyt være en konkurrence i at spise mattak hurtigst op og det skal ske ved hjælp af en ulo, siger næstformand for Arctic Sports Greenland, Kim Rosing til knr.gl

Det er inuit sportsgrene, hvor der også hentes inspiration i indianernes sportsgrene, som danner grundlag for grønlandsmesterskaberne i Ilulissat. Arrangørende har f.eks. hentet inspiration fra både Dene Games og Arctic Winter Games.

- Vi mener, at det er vigtigt at inuits sportsgrene bliver bevaret og videreført, og ved at vores forbund er blevet godkendt, så har vi sikret, at det bliver videreført vedvarende, siger næstformand Kim Rosing.  

På grund af Arctic Sports Greenlands nye status som forbund, så vil dette års vindere modtage de officielle tuukkaq medaljer, som gives til grønlandsmesterskaber af Grønlands Idræts-Forbund. 

Du kan læse mere om GM i Ilulissat og hvad der skal ske de følgende dage, ved at klikke på linket forneden.