Grønlandske sælskind på hylderne i Coop

Luksus sælskind og luksus stolehynder af sælskind. Sådan lyder et tilbud fra den store danske supermarkedskæde Coop her op til jul. Skindene, som kommer fra Grønland, kan kun købes på Coops hjemmeside.
Skrevet af mlk
17. december 2013 09:44

Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen oplyser over for KNR, at det er første gang Coop sælger sælskind, og at det sker, fordi skindene lever op til Coops politik, efter at Great Greenlands skind i april er blevet EU-certificerede.

- Certificeringsordningen gør, at det dels er et ansvarligt produkt efter vores opfattelse, dels gør den det nemmere at kommunikere det til forbrugerne, siger han.

Coop vil ikke oplyse, hvor mange skind der er købt ind. Men allerede nu er der kun få tilbage på lageret.

- Der har været så stor interesse, at vi godt kunne finde på at komme med tilsvarende tilbud senere, siger Jens Juul Nielsen.

Den danske afdeling af Verdensnaturfonden WWF udgav i går en rapport om den grønlandske sælfangst, som de stemplede som bæredygtig.

- Sælens skind er et produkt, der i modsætning til eksempelvis bomuldstøj, er produceret uden brug af de pesticider, der ellers præger store dele af tøjproduktionen i verden og forurener vores grundvand, skriver generalsekretær Gitte Seeberg blandt andet i en kronik i dagens Berlingske Tidende.