Grønlandske rubiner på rubinmesse

De første få grønlandske rubiner som ovenikøbet er "konfliktfrie" kan snart blive vist for resten af mineralbranchen. Det vil sandsynligvis ske på rubinmessen Tucson Gem Show i Arizona.
21. januar 2015 17:24

På den amerikanske forretningsmesse vil småskala-udvinderne Ilannguaq Lennert Olsen, Hans Henrik Berthelsen, Aqqaluk Kreutzmann og Miki Mølgaard udstille grønlandske rubiner sammen med deres forretningspartner Eric Drummond, som er med i tv-serien Ice Cold Gold som ledende geolog.

 

Som produceren bag tv-serien, David Casey, skriver til KNR, så skaber det historie på flere områder. Ikke bare var Ice Cold Gold en enorm tv-produktion på verdens største ø, men nu ser det altså også ud til, at tv-serien har givet andre gyldne resultater, og grønlandske rubiner kan præsenteres for første gang på en amerikansk messe.

 

- Disse rubiner og lyserøde safirer bliver de første nogensinde, der bliver tilgængelige på det frie marked, som er udvundet på "grøn" og etisk ansvarlig vis af lokale i Grønland, siger Eric Drummond til KNR.

 

Hvis du i øvrigt følger med i Ice Cold Gold, så kan vi fortælle, at den tredje sæson af tv-serien bliver sendt til marts.