Grønlandske piger på olympisk træningslejr

Sammen med løbere fra Estland, Letland og Litauen har tre grønlandske biatleter været på træningslejr i Estland. Miillaaraq Lennert, Nuunu Berthelsen og Niviaq Berthelsen fik i ni dage både praktisk og teoretisk træning på et meget højt plan.
Skrevet af Peter Troelsen
22. juni 2012 08:57

Der var to daglige træningspas, og der blev også tid til at se på træningsplanlægning og den teoretiske del af skydningen. Der blev trænet rulleski, løb og roing, og de grønlandske deltagere viste gode takter udenfor sæsonen.

Miillaaraaq Lennert viste især gode takter indenfor skydningen, selv om hun har holdt en længere pause fra sporten. Søstrene Berthelsen, der var nybegyndere indenfor biathlonsporten, beviste at de har et stort talent indenfor den sport, og kan se fremtiden i møde med sindsro. Niviaq var hurtigst af alle både på løbebanen og på rulleski, og Nuunu var suverænt den bedste roer af alle deltagerne. Roning er et glimrende supplement til skiløb, og hjælper løberne til en endnu bedre kondition.

De tre deltagere og lederen Øystein Slettemark tog fra Estland med nye kundskaber, fornyet motivation og en stor oplevelse i bagagen. Det var Den Internationale Olympiske Komite og Det internationale Biathlon Forbund der havde arrangeret træningslejren i Estland.