Katuaq Grønlandske iværksættere i fokus

I dag tirsdag starter en stor 2-dages såkaldt "Iværksætter Showcase" i Nuuk, omfattende et bredt spekter af innovative kunsthåndværkere, designere, fødevareproducenter og tour-operatører fra hele landet.
Foto © : Ane-Marie Petersen/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
13. november 2018 07:42

- Selvom Grønland i en global sammenhæng er et lille samfund, er det fyldt med talentfulde og kreative mennesker, der tilsammen udgør et stort potentiale, når det drejer sig om iværksætteri og fremstilling af spændende produkter.

Det skriver Pernille Fischer Boulter fra iværksætterorganisationen SIUA INUvation.

Iværksætter-træffet sker på baggrund af en serviceaftale mellem iværksætterorganisationen og departement for Erhverv og Handel, hvor formålet er at give mindre virksomheder fra hele Grønland mulighed for at fremvise deres produkter for internationale indkøbere og nationale virksomheder.

Naalakkersuisoq Aqqaluk Jeremiassen åbner Showcasen tirsdag klokken 9 i kulturhuset Katuaq, hvorefter iværksætterne har salgsmøder med indkøberne fra henholdsvis Canada og USA samt fra lokale virksomheder i løbet af iværksætterdagene.

Der er fastsat mere end 120 møder for iværksætterne over de to dage, fortæller SIUA INUvation!

Der er åbent for offentligheden i Katuaq tirsdag og onsdag mellem 16 og 18, hvor der er mulighed for at tale med iværksætterne og se deres produkter.

SIUA INUvation tilbyder iværksættere et forløb, hvor virksomheden får målrettet sparring og hjælp i en periode på op til 24 måneder,  med det formål at sikre, at iværksættere motiveres til at konsolidere deres virksomhed med vækst for øje.