Grønlandske huse vises i Vestnorden

Tegnestuen Qarsoq Aps har fået mulighed for at vise sine tegninger af grønlandske familiehuse, når Vestnordisk Råd holder møde på Færøerne i begyndelsen af juni.
Skrevet af Noah Mølgaard
25. maj 2011 09:59

Tegnestuen Qarsoq var en af de to tegnestuer, der vandt Selvstyrets arkitektkonkurrence om fremtidens familiehuse. Nyheden har spredt sig til Danmark og nu får Tegnestuen Qarsoq mulighed for at vise sine tegninger for Vestnordiske lande.

- Vi skal til Færøerne og vise vores tegninger af familiehuse under Vestnordisk Råds møde den 7. og 8. juni, fortæller administrerende direktør i Tegnestuen Qarsoq Johan Rosbach til KNR.

Vestnordisk Råds møde har familie som tema, når parlamentarikere fra Grønland, Færøerne og Island mødes i Torshavn. Og netop de tegninger Qarsoq har lavet giver et eksempel på hvordan bedste forældre og børnebørn kan bo tæt på hinanden.

- Det er en stor mulighed for en lille tegnestue som vores at vise vores arbejde i Vestnordiske lande, fortæller Johan Rosbach.

Nyheden om vinderne af arkitektkonkurrencen blev også bragt i forskellige hjemmesider i Danmark, som også har skabt interesse for tegnestuen som holder til i Nuuk.

- Vi bliver nu inviteret med til pre-kvalifikationsrunder, når for eksempel staten skal renovere sine bygninger i Grønland, fortæller Johan Rosbach om den side gevinst de har fået gennem medieomtalen.