Grønlandske dragter på nettet

Grønlandske mande- og kvindedragter fra 9 lokale museer i Grønland kan nu ses på nettet.
Skrevet af Pipaluk Høegh
26. november 2012 09:07

I alt 39 mande- og kvindedragter fra alle dele af Grønland kan nu ses på Sisimiut Museums hjemmeside www.dragter.gl.  Det er endda muligt at vende og dreje de udvalgte dragter ved at klikke med musen.

- Med dette fotoprojekt vil de smukke dragter, som udgør en af Grønlands centrale kulturhistoriske værdier, blive gjort tilgængelige for alle, ikke blot på de grønlandske museer, men for alle interesserede også langt uden for Grønlands grænser, oplyser museumsleder i Sisimiut Museum,  Ólafur Rafnar Ólafsson.

De mange dragter kommer fra ni lokale museer i Grønland og dragterne har hver deres helt specielle lokale særpræg, som repræsenterer alle dele af Grønland, lige fra Østgrønland, Vestgrønland, Sydgrønland til Nordgrønland.

Det er fotograf Roberto Fortuna fra Nationalmuseets Bevaringsafdeling i Brede der har taget de avancerede billeder, hvor der er taget i alt 24 billeder af hver dragt fra alle sider.

Hjemmesiden med de grønlandske dragter skal på en senere tidspunkt kobles til den store dragt-base som er udarbejdet af forskningsprojektet ’Nordlige Verdener’ under Nationalmuseet i Danmark.