'Grønlandske Børn': Høring var en succes

Foreningen Grønlandske Børn er mere end tilfredse med resultatet af gårsdagens høring på Christiansborg, også selv om ministeren i første omgang afviste, at projektet for grønlandske børn i Danmark kan blive flyttet fra satspuljen og over til en fast post på finansloven.
Skrevet af Martine Lind Krebs
26. oktober 2011 09:56

Foreningen Grønlandske Børn kan ikke få armene ned efter gårsdagens vellykkede høring om forholdene for socialt udsatte grønlandske børn i Danmark.

- Helt overordnet så er vi rigtig glade for de tilbagemeldinger, vi har fået i dag fra politikerne hele vejen rundt om, at der skal ligger langsigtede strategier på det her område i form af en national handlingsplan, siger vicegeneralsekretær i Foreningen Grønlandske Børn Sissel Lea Nielsen.

Politikere fra alle partier på nær Liberal Alliance var med ved høringen, og de var enige om, at indsatsen for grønlandske børn i Danmark bør være fast element på finansloven. Men selv om  socialminister Karen Hækkerup nu vil lave en national strategi, så afviste hun at ændre på finansieringen af projektet.

Alligevel er Foreningen Grønlandske Børn godt tilfreds med tilbagemeldingerne.

- Der vil gå et års tid, inden der ligger en egentlig handlingsplan, og for os vil det være ok at være finansieret via satspuljemidler indtil da, og så må vi arbejde videre for at få en permanent ordning, siger hun.

Torsdag skal foreningen mødes med Folketingets socialudvalg og præsentere deres kommende projekt.

-Jeg håber, at de ligesom i dag får øjnene op for målgruppen og er med os i, at der skal afsættes midler til en ny indsats. Og så håber vi, at de vil bakke op om det her økonomisk og politisk, siger Sissel Lea Nielsen.