Grønlandsk verdenspremiere ved klimatopmøde

To grønlandskproducerede dokumentarfilm om klimaændringerne får den 7. december verdenspremiere i forbindelse med klimatopmødet i København.
23. november 2009 05:07

Titlerne på to dokumentarfilm er "Grøn Land" og "Dobbelt Effekt". Filmene er hver på 25 minutter og har som overordnet tema Grønlands ungdoms syn på klimaændringerne.

Den ene dokumentar er koncentreret om Sydgrønland og giver et indblik i, hvordan fem unge har lagt mærke til klimaændringerne fra de var små til i dag.

Den anden film illustrerer, hvordan fire midtgrønlandske unge på forskellig vis i deres arbejde beskæftiger sig med klimaændringerne.

Dokumentarfilmene er produceret af det grønlandskejede Tumit Production. Aka Hansen har instrueret og Malik Kleist har stået for optagelserne.

Ud over at skulle vises på selve COP15 den 7. og 8. december, bliver filmene også vist i de Grønlandske Huse i København og i Århus den 9. og 10. december. Desuden indgår filmene i det grønlandske klimamødeprogram på Nordatlantens Brygge den 14. og 15. december.

Tumit Production er også snart biografaktuelle med, hvad de kalder, årets grønlandske familiefilm "Hinnarik sinnattunilu"- på dansk "Henrik og Hans drømme" - der har premiere i Katuaq i Nuuk den 25. december.