Grønlandsk uropførelse på Færøerne

Årets kulturambassadør i Kommuneqarfik Sermersooq, den konservatorieuddannede Arnannguaq Gerstrøm har været på turné i Færøerne blandt andet i en ny rolle som komponist.
13. august 2013 06:19

Hun medvirkede  i går i Nordens Hus i Tórshavn ved uropførelsen af hendes egen komposition "Avanaaniit" - Nordgrønlænderne - som er et værk i tre satser. Koncerten var led i festivalen Summartonar.

Stykket er  skrevet i et klassisk tonalt sprog, men er stærkt inspireret af grønlandsk trommedans. Ud over denne uropførelse, blev stykket 'Qilaat i F-dur' og 'Kulusuk for solo fløjte' opført i den grønlandske del af koncerten. Arnannguaq Gjerstrøm spillede både på tværfløjte, grønlandsk tromme og sang.

Arrangøren af den færøske festvial siger, at Grønland kan give noget "ikke europæisk" til det vestnordiske fællesskab. Derfor har det været en stor glæde for Summartónar, at have en bred vifte af grønlandske kunstnere med i år:

I juli måned var en gruppe af trommedansere fra Qaanaaq, under ledelse af Peter Qavigaq med på Færøerne og her i august altså Arnannguaq Gerstrøm.