Grønlandsk ungdomsportal på trapperne

Med hjemmesiden inuusuk.gl har Grønland nu en internetportal rettet mod den generation af grønlændere, der er mest flittige til at bruge nettet som informationskilde. Sitet er specielt rettet på unge mellem 13 og 25 år, og der er informationer at hente både om de lette og de svære emner.
Skrevet af Peter Troelsen
17. september 2012 13:05

Ny studerende i en anden by, problemer med dagligdagen, musik og kærester er blandt de mange emner, der tages op på Grønlands nye ungdomsportal. Idemanden Otte Motzfeldts ambition er at samle alt, der vedrører, interesserer og handler om unge i Grønland på et site.

-Jeg har i forberedelsesfasen talt med de organisationer, der arbejder med og for de unge i Grønland, og der har været en meget positiv respons fra deres side. Det har gjort mig endnu mere stålsat for at få lavet et site, der appellerer til den grønlandske ungdom. Det er jo i særklasse dem, der bruger mest tid på nettet. Her i landet er det jo ualmindeligt dyrt at surfe på nettet, så jeg har bestræbt mig på at samle alt relevant på et og samme sted, forklarer Otto Motzfeldt til knr.gl.

Når sitet står helt færdigt om en måneds tid, håber skaberen også på, at der vil være informationer fra selvstyret og fra landets fire kommuner. Det er noget af det der har høj prioritet i den kommende uge, hvor Otte Motzfeldt er i Grønland, for at få skabt de sidste kontakter i forbindelse med  inuusuk.gl.

-Det er særdeles vigtigt for mig at få de unge her i landet inddraget i processen med at lave en portal til dem. Jeg regner med, at der vil være stor respons fra brugerne, og jeg er meget lydhør overfor den ris og ros, der kommer af sitet. Det er jo de unge, der ved, hvad der er vigtige for dem og deres venner. I hvert fald ser jeg frem til den dialog, der kommer, når sitet er helt oppe at køre. Det er dog allerede nu muligt at bruge sitet, og komme med gode ideer til nye tiltag, siger Otte Motzfeldt.