Grønlandsk triatlet til VM i halv Ironman

Den grønlandske triatlet Malik Lynge Reiding har kvalificeret sig til VM i halv Ironman i Las Vegas næste år.
Skrevet af mlk
07. december 2010 08:34

Det skete ved et Ironman mesterskab i Phuket i Thailand. Og det gode resultat kom helt bag på ham, fortæller Malik Lynge Reiding fra Thailand:

- Jeg havde en god dag efter min målestok, så jeg endte som nummer 56 ud af 800, og det var i hvert fald bedre end jeg havde regnet med, men stadig med masser af plads til forbedringer, så det er kun godt.

En halv Ironman består af 1,9 kilometers svømning, 90 kilometers cykling og 21,1 kilometers løb. Malik Lynge Reiding gennemførte på 4 timer, 49 minutter og 53 sekunder.

Egentlig satsede han slet ikke på at kvalificere sig til VM i den halve Ironman. Målet har derimod længe været at blive den første grønlænder til VM på den fulde distance i Hawaii i 2012.

- Men jeg er virkelig glad for, at jeg var så heldig at kvalificere mig. Det havde jeg slet ikke regnet med overhovedet, siger han.

Til daglig driver Malik Lynge Reiding kro på Samsø i Danmark.

- I mit daglige virke er jeg nok mere kok en triatlet. Men jeg får det til at balancere nu, fordi jeg har fået en god sponsor i Royal Greenland, som støtter op om mit projekt, siger han.

Til november næste år skal Malik Lynge Reiding deltage i et ironmanmesterskab i Mexico, hvor han håber at kvalificere sig til VM i Ironman på Hawaii i 2012.