Grønlandsk temadag på Christiania

Fristaden Christiania i København starter en ny tradition i dag. Hvert år er Christiania vært for et af byens mest populære julemarkeder i den Grå Hal, og dagen i dag er udråbt til grønlandsk temadag, hvor de grønlændere, som er tilknyttet Christiania, står i centrum.
Skrevet af Martine Lind Krebs
12. december 2013 06:12

Det er gruppen bag Christianias folkeaktier, som arrangerer temadagen.

- På Christiania har der altid været mange beboere fra Grønland, vi har sågar et grønlandsk hus, Stjerneskibet, og en gruppe grønlandske kvinder har været meget stabile i produktionen af folkeaktier. Derfor ønsker Folkeaktien at takke dem på en særlig måde, skriver Folkeaktien i et nyhedsbrev.

Dagens julemarked er derfor krydret med korsang ved medlemmer af Aavaat-koret, grønlandske retter i madboderne og grønlandsk håndværk. Desuden kommer skuespilleren Nukâka Coster-Waldau og betjener folkeaktieboden på julemarkedet, ligesom IA-politikeren Sara Olsvig deltager.

Folkeaktierne er et initiativ, hvor borgere opfordres til at købe en lille andel af fristaden, der i 2011 indgik en aftale med staten om at frikøbe fristaden fra den danske stat for 76,2 millioner kroner. På folkeaktien finder man en isbjørn, som symbol for Grønland.