Grønlandsk succes ved Top 12 stævne i bordtennis

Det var en ubetinget succes for de to grønlandske deltagere i kvalifikationen til Top 12 stævnet i bordtennis for damejunior/U21 rækken. Det blev til en direkte kvalifikation og en reserveplads til Top 12 stævnet, der afvikles senere på året i Skagen.
Skrevet af Peter Troelsen
28. januar 2013 08:02

Kvalifikationsstævnet i Køge bød på hele fem rækker, herre junior, drenge, yngre drenge, U21/dame junior og Yngre piger. Begge grønlandske deltagere spillede op til deres bedste og lidt mere, og det gav altså to fremragende resultater.

-Jeg glæder sig over succesen for grønlandsk bordtennis, men der venter Nukannguaq Søholm og muligvis Maaliaanna Wille en rigtig svær opgave. Der vil ikke være nogen nemme kampe, og konkurrencen er enorm. Men samtidig venter der en kæmpe oplevelse, og som bare den tredje grønlandske spiller ved Dansk Top 12 er super at sætte på sit CV for Nukannguaq, fortæller landstræner Tommy Jørgensen.

Blandt de spillere, som de to grønlandske piger kan møde i Top 12 turneringen, er den danske seniorlandsholdsspiller Stephanie Christensen, så det bliver i den grad en udfordring for de øvrige deltagere ved stævnet.

- Man ser i øvrigt stor fremgang ved de 6 grønlandske bordtennis spiller, som er elever på Tjele Efterskole. Eleverne har bordtennis på deres skoleskema, og de får en masse erfaring ved at træne med danske elever og ligeledes ved deltagelse i en masse stævner. Erfaring som bestemt har været med til at udvikle Nukannguaq, så hun kunne tage pladsen til Top 12. Udover de 6 grønlandske bordtennisspillere har Tjele Efterskole yderligere 20 grønlandske elever, som følger linjefagene BMX, Animation, ridning, Kunsthåndværk og forfatter, forklarer Tommy Jørgensen.