Grønlandsk succes ved jyske mesterskaber i bordtennis

Det blev til to jyske mesterskaber og yderligere to medaljer til grønlandske deltagere i jyske mesterskaber i bordtennis. Det var Nukannguaq Søholm, der løb med begge mesterskaberne, og hun sikrede yderligere en bronzemedalje. Det blev til en sølvmedalje til Marco Jørgensen.
Skrevet af Peter Troelsen
14. januar 2013 07:05

I øjeblikket går der fem grønlandske ungdomslandsholdsspillere i bordtennis på Tjele Efterskole. Det er den eneste efterskole i Danmark, der tilbyder eleverne bordtennis, og opholdet har betydet, at de håbefulde grønlandske elever er gået frem med stormskridt.

-I weekenden spillede 3 grønlandske spillere med ved de JM, som blev afviklet i Hobro. Nukannguaq Søholm gjorde det rigtig rigtig flot med 2 jyske mesterskaber i Dame Junior B og Dame U21B. Samtidig fik Nukannguaq en bronzemedalje i Damejunior A. Marco Jørgensen gjorde det også rigtig godt med en andenplads i junior C, fortæller Tommy Jørgensen fra BTTF, som er Grønlands Bordtennis Forbund.

Det er altid en stor beslutning at flytte til et andet land for at gå i skole, men det faktum, at der er fem grønlandske elever, der i forvejen kender hinanden fra bordtennis, har gjort det lidt lettere. I hvert fald har de fem fået ualmindelig megen og god træning under deres ophold på Tjele Efterskole, hvor der går 25 elever på bordtennislinjen.

-Udover at gå i skole træner de en masse bordtennis. De træner mindst 3 gange om ugen på efterskolen, men samtidig er de medlemmer i Team Nørreå bordtennis, hvor de også træner. Det bliver rigtig spændende at følge de unge spillere i sidste halvdel af deres ophold i Danmark og til GM, som i år bliver afholdt i Nuuk, siger Tommy Jørgensen.