Grønlandsk støtte til Japan og Libyen

Kalaallit Røde Korsiat har ydet 25.000 kroner til nødhjælpsarbejdet i Libyen og et tilsvarende beløb til Røde Kors katastrofearbejdet i Japan.
Skrevet af Louise M. Kleemann
15. marts 2011 13:08

- Omfanget af katastrofen i Japan udvikler sig hele tiden i takt med, at hjælpearbejderne får adgang til de ramte områder.

Sygeplejersker fra Japansk Røde Kors arbejder i døgndrift med at give psykisk førstehjælp til de mange overlevende, fortæller sekreariatschef Kirsten Mortensen.

Også i Libyen er der hver dag omkring 12-14.000 mennesker der flygter fra det uroplagede Libyen og ind over grænsen til nabolandet Tunesien.

- Røde Kors arbejder i disse dage intensivt på at få lægehjælp, mad og visse steder også midlertidigt husly frem til de mange mennesker på flugt. Derfor sender organisationen læger, sygeplejersker og hjælpearbejdere til Nordafrika. Hurtig hjælp til flygtninge i nærområdet er utrolig vigtigt – for disse mennesker er bedst hjulpet i deres hjemlande, lyder meldingen fra Kalaallit Røde Korsiat.

Pengene kommer fra Kalaallit Røde Korsiats internationale katastrofefond, der årligt yder støtte på op til 100.000 kroner til katastrofer rundt om i verden.